Omgeving

Hellendoorn
Vanaf ‘In de Heuvelrug’ is er veel te zien en te doen in zowel Salland als Twente, waardoor het een ideale uitvalsbasis is. Ontdek de gevarieerde activiteiten die in deze omgeving te doen zijn. Het dorp Hellendoorn telt ongeveer 7000 inwoners en hier vind je onder andere een supermarkt, drogist, slager en bakker. Handig voor de boodschappen! Ook zijn er leuke restaurants en een aantal kroegen te vinden. Ook pretpark Het Avonturenpark, waar Hellendoorn toch wel het meest om bekend staat, is hier te vinden.

Nijverdal, Ommen en steden in de buurt
Wil je lekker winkelen of andere barretjes of restaurants in de buurt uitproberen? Neem dan een kijkje op Nijverdal, een kleine 5,5 km fietsen, want het gezellige centrum heeft genoeg mogelijkheden! Of ga in noordelijke richting naar Ommen op ongeveer 14 km. De stad heeft mooie terrasjes en ligt aan de rivier de Vecht. Een aantal grotere steden liggen op zo’n 20 tot 45 km, waaronder de sfeervolle oude Hanzesteden Zwolle en Deventer.

Bezoek de site van Visit Oost voor alle activiteiten in de omgeving.

Fietsen, mountainbiken, varen & wandelen

Er zijn allerlei routes in de buurt te vinden: voor de gewone fietser, speciale E-bike routes, voor de langeafstand rijders, routes met een thema (zoals de Tweede Wereldoorlog), wielrenroutes, MTB-routes, paardrijroutes, vaarroutes en natuurlijk ook korte en lange wandelroutes, zoals het Pieterpad. Vind verschillende routes of stel je eigen route samen op Visit Oost. We hebben een speciale afspuitplek voor de fietsen.

Mountainbikeclinics op de Sallandse Heuvelrug

Lijkt het jou leuk om de kneepjes van het mountainbiken te leren van gediplomeerde instructeurs? Dat kan: SoulRide MTB is samenwerkingspartner voor mountainbikeclinics vanaf In de Heuvelrug. SoulRide MTB biedt mountainbike-activiteiten aan voor verschillende niveaus en groepsgroottes. Van een uitdagende en sportieve clinic voor jouw groepje MTB-vrienden of vriendinnen tot een beginners clinic voor bijvoorbeeld gezinnen. Ook een MTB-tocht met een groep onder begeleiding van een MTB-gids is mogelijk. SoulRide is actief op de mtb-routes van Hellendoorn, Lemele en Rijssen.

Een clinic van 2,5 uur is vaak mogelijk vanaf 4 personen voor 65 euro per persoon. De clinics zijn te boeken via de website van SoulRide MTB. SoulRide maakt een aanbod op maat, op een datum in overleg, gericht op jullie fietswensen, groepsgrootte en samenstelling. Meer informatie via de website of neem direct contact op via 06-40001996.

Image

Op de fiets
Wil je fietsen huren? Dat kan op verschillende plekken. Onze buren van Vakantiepark Hellendoorn verhuren fietsen, lekker dichtbij! Daarnaast zijn er twee fietsenwinkels in Hellendoorn die beiden fietsen, waaronder mountainbikes, verhuren: Tweewielerscentrum Hellendoorn en Kamphuis Fietsen Hellendoorn.Dorpen & steden in de buurt

Hellendoorn bestaat al ruim 900 jaar en veel van deze historie is nog terug te vinden in de verschillende historische gebouwen, kerken en molens. Wil je het oude Hellendoorn ontdekken? Loop dan het Goapad (goan is dialect voor gaan lopen). De route begint bij VVV Hellendoorn/Bakkerij- & IJsmuseum De Valkhof, waar ook een informatieboekje te verkrijgen is. De route zelf wordt aangegeven door middel van rode tegels met een voetafdruk. Wandel langs historische gebouwen en beelden en bezoek musea en cafés die je onderweg tegenkomt. De route is ongeveer 3,5 km.

Nijverdal is met ruim 25.000 inwoners het grootste dorp in de gemeente Hellendoorn en hier zijn dan ook de meeste winkels, restaurants en cafés te vinden. Meer informatie over Hellendoorn en Nijverdal: Bezoek de website van Visit Hellendoorn.
Hellendoorn: 2,4 km
Nijverdal: 5,5 km
Raalte: 13,2 km
Ommen: 14 km
Wierden: 14,7 km
Holten: 15,8 km
Rijssen: 16,4 km
Almelo: 21 km
Zwolle: 31,9 km
Deventer: 33,3 km
Hengelo: 37,4 km
Enschede: 45,1 km

Voor kids

Met de kinderen op vakantie? Hier een paar tips van ons:

  1. Het Avonturenpark Hellendoorn mag in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. Het park telt ruim 30 attracties en verschillende shows.
  2. Cool Nature Hellendoorn (vlakbij de Ben & Jerry’s ijsfabriek). Als onderdeel van het Reggeherstelproject is er hier ook een natuurspeelterrein aangelegd aan weerszijden van een weg. Deze twee delen zijn via twee grote speel- en survivalduikers onder de weg door bereikt kunnen worden.
  3. Picknicken in de diepe zandkuil (±400 m achter Landgoed De Uitkijk, waar je overigens ook heerlijk op het terras kunt zitten)
  4. Het Kabouterpad door de Sallandse Heuvelrug
  5. Speelbos Sallandse Heuvelrug
  6. Het Ravijn Nijverdal (binnen- & buitenzwembad)
  7. Kinderpark De Flierefluiter in Raalte
  8. Wilgenweard activiteiten locatie in Nijverdal
  9. Subtropisch zwembad De Scheg in Deventer
  10. Dinoland in Zwolle

Vragen?

Stuur ons gerust een bericht.