Omgeving

Vanaf ‘In de Heuvelrug’ is er veel te zien en te doen in zowel Salland als Twente, waardoor het een ideale uitvalsbasis is. Het dorp Hellendoorn telt ongeveer 7000 inwoners en hier vind je onder andere een supermarkt, drogist, slager en bakker. Handig voor de boodschappen! Ook zijn er leuke restaurants en een aantal kroegen te vinden. Ook pretpark Het Avonturenpark, waar Hellendoorn toch wel het meest om bekend staat, is hier te vinden.

Wil je lekker winkelen of andere barretjes of restaurants in de buurt uitproberen? Neem dan een kijkje op Nijverdal, een kleine 5,5 km fietsen, want het gezellige centrum heeft genoeg mogelijkheden! Een aantal grotere steden liggen op zo’n 20 tot 45 km, waaronder de sfeervolle oude Hanzesteden Zwolle en Deventer.

Bezoek de site van Visit Oost voor alle activiteiten in de omgeving.
Omgevingskaart met routeplanner

Fietsen, paardrijden, varen & wandelen

Er zijn allerlei routes in de buurt te vinden: voor de gewone fietser, speciale E-bike routes, voor de langeafstand rijders, routes met een thema (zoals de Tweede Wereldoorlog), wielrenroutes, MTB-routes, paarden trails, vaarroutes en natuurlijk ook korte en lange wandelroutes. Vind verschillende routes of stel je eigen route samen op Visit Oost.

Wil je fietsen huren? Dat kan onder andere bij Van Munster in Hellendoorn, zij bezorgen ook fietsen op locatie in Hellendoorn. Bekijk hun website of neem contact met hen op voor de mogelijkheden.

Dorpen & steden in de buurt

Hellendoorn bestaat al ruim 900 jaar en veel van deze historie is nog terug te vinden in de verschillende historische gebouwen, kerken en molens. Wil je het oude Hellendoorn ontdekken? Loop dan het Goapad (goan is dialect voor gaan lopen). De route begint bij VVV Hellendoorn/Bakkerij- & IJsmuseum De Valkhof, waar ook een informatieboekje te verkrijgen is. De route zelf wordt aangegeven door middel van rode tegels met een voetafdruk. Wandel langs historische gebouwen en beelden en bezoek musea en cafés die je onderweg tegenkomt. De route is ongeveer 3,5 km.

Nijverdal is met ruim 25.000 inwoners het grootste dorp in de gemeente Hellendoorn en hier zijn dan ook de meeste winkels, restaurants en cafés te vinden. Meer informatie over Hellendoorn en Nijverdal: Bezoek de website van Visit Hellendoorn.
Hellendoorn: 2,4 km
Nijverdal: 5,5 km
Raalte: 13,2 km
Ommen: 14 km
Wierden: 14,7 km
Holten: 15,8 km
Rijssen: 16,4 km
Almelo: 21 km
Zwolle: 31,9 km
Deventer: 33,3 km
Hengelo: 37,4 km
Enschede: 45,1 km

Voor kids

Met de kinderen op vakantie? Hier een paar tips van ons:

  1. Het Avonturenpark Hellendoorn mag in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. Het park telt ruim 30 attracties en verschillende shows.
  2. Cool Nature Hellendoorn (vlakbij de Ben & Jerry’s ijsfabriek). Als onderdeel van het Reggeherstelproject is er hier ook een natuurspeelterrein aangelegd aan weerszijden van een weg. Deze twee delen zijn via twee grote speel- en survivalduikers onder de weg door bereikt kunnen worden.
  3. Picknicken in de diepe zandkuil (±400 m achter Landgoed De Uitkijk, waar je overigens ook heerlijk op het terras kunt zitten)
  4. Het Kabouterpad door de Sallandse Heuvelrug
  5. Speelbos Sallandse Heuvelrug
  6. Het Ravijn Nijverdal (binnen- & buitenzwembad)
  7. Kinderpark De Flierefluiter in Raalte
  8. Go Challenge outdoorpark in Heino
  9. Subtropisch zwembad De Scheg in Deventer