Natuur

De Sallandse Heuvelrug

Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben, ligt ons terrein aan de voet van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Dit is een groot natuurgebied tussen Hellendoorn en Holten. Hier vind je een grote variatie aan planten en dieren, waaronder de laatste korhoenderpopulatie van Nederland.

Het park kent verschillende landschappen met bos, heide, zandverstuivingen en veengebied. De heuvelrug bestaat uit zeven heuvels, al worden ze bergen genoemd. De bekendste zijn: de Holterberg en de Lemelerberg. Meer informatie over de Sallandse Heuvelrug is te vinden op deze website.

Daarnaast bevinden zich hier ook uitgestrekte wandelroutes, paarden trails en ATB-routes. Heb je zin in een sportieve dag, vraag dan gerust naar de verschillende mogelijkheden en routekaarten.
Vakantiepark aanzicht
Vakantiehuis Wielns

De Regge

Het dorp Hellendoorn is gelegen aan de rivier de Regge in het Reggedal. De Regge is weer teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat, waardoor het weer een dynamische rivier is, die als vanouds meandert. Het gebied rond de Regge is bijzonder aantrekkelijk voor mens, plant en dier, dus geniet van de verrassende stilte en het prachtige natuurschoon.

De Regge biedt talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje rust, maar ook zeker voor een actieve middag. Je kunt op verschillende plekken kajaks, kano’s of supboards huren, zoals bij Schuilenburg of De Wilgenweard. Het is ook mogelijk om met een fluisterboot het water op te gaan. Zo geniet je in alle stilte van het natuurschoon, maar hoef je jezelf niet in het zweet te werken. Het fraaie uitzicht over de landerijen en bossen is voor ieder mens rustgevend, dus vraag gerust naar de mogelijkheden. Ook vissers kunnen hun hart ophalen, want het water in de Regge is schoon en helder en de visstand is goed.

Voor meer gedetailleerde informatie over activiteiten in de buurt, kijk bij ‘Omgeving'.

Vragen?

Stuur ons gerust een bericht.